FINANCIEEL

Investeringen in groei leveren meer omzet en resultaat op bij RFS Holland Holding

RFS Holland Holding kan terugkijken op een goede eerste helft van haar in april begonnen boekjaar 2014/2015. De op groei gerichte investeringen werpen hun vruchten af; in de eerste zes maanden steeg de omzet van het bedrijf met zeven procent naar 353 miljoen euro. Wehkamp noteerde negen procent meer omzet, fonq.nl steeg met 25%. De winst (EBITDA) liet een stijging van 21% zien.

 

Onder nieuw management heeft RFS de afgelopen periode een nieuwe koers ingeslagen, die is gericht op duurzame, winstgevende groei. Er was het afgelopen half jaar veel aandacht voor het merk wehkamp. De positionering van het merk is aangepast om beter in te spelen op de wensen van de consument. Wehkamp is met een nieuwe campagne in de markt gezet. Dit leverde in de eerste zes maanden een omzetgroei op van negen procent versus vorig jaar; de EBITDA ging met dertien procent omhoog. De investering in een nieuw, volledig geautomatiseerd distributiecentrum, zal aan verdere groei bijdragen, zo verwacht de directie. Het nieuwe 35.000 vierkante meter grote DC wordt in Zwolle gebouwd en zal in de zomer 2015 klaar zijn. De robots in wat ’s werelds grootste geautomatiseerde e-commerce DC zal zijn, zetten dan binnen 30 minuten nadat een klant de ‘koop’-knop heeft aangeklikt, de producten klaar voor verzending. Wie vóór twee uur ’s middags heeft besteld, heeft de spullen diezelfde avond nog in huis.

De aan wehkamp gelieerde kredietverlener Lacent heeft in de afgelopen periode zijn kredietvoorwaarden verder aangescherpt, wat een lagere omzet, maar een vier keer hogere EBITDA opleverde in vergelijking met vorig jaar.

Fonq heeft in de eerste zes maanden een 25% hogere omzet laten zien.