INNOVATIE

Voortdurend innoveren is een belangrijke motor binnen

de strategie van RFS Holland Holding.

LSC Zwolle

Op 23 september opende Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander in Zwolle het grootste geautomatiseerde distributiecentrum voor online retail ter wereld. De investering bedraagt meer dan € 100 miljoen. Met het nieuwe centrum is wehkamp in staat haar service aan de klant op tal van manieren verder te verbeteren. Binnen 30 minuten na plaatsing van een bestelling staat een pakketje klaar voor verzending.

Pakket binnen 30min na bestellen verzendklaar

Het geautomatiseerde magazijnsysteem heeft bijna 480.000 zogenoemde ‘picklocaties’ waar de diverse artikelen liggen opgeslagen. De artikelen worden opgehaald door 468 geautomatiseerde shuttles. Daarmee is het distributiecentrum voor wehkamp het grootste geautomatiseerde ter wereld voor online retail. In het nieuwe distributiecentrum kunnen zo’n 12.350 items per uur ‘opgepikt’ worden op de locaties. Dat is 4x zo snel als in het distributiecentrum in Dedemsvaart. Dat betekent dat we binnen 30 minuten na bestelling door een klant het pakket klaar hebben staan voor verzending.

Duurzaam gebouw

Het nieuwe gebouw heeft een BREEAM “Excellent” certificering voor duurzaamheid. Op het dak van het pand ligt het grootste zonnepanelenveld van Nederland dat in 40% van de energiebehoefte voorziet. Daarnaast wordt er onder andere gebruik gemaakt van een warmte-koudeopslag en is een ecologische tuin aangelegd. Onderstaand kunt u de case-study voor het BREEAM-certificaat downloaden.

Personalisatie

De ambitie van wehkamp is om iedere klant zijn eigen persoonlijke warenhuis aan te bieden. Op deze manier kan wehkamp zijn klanten nog sneller helpen bij het maken van de juiste keuzes. De jarenlange expertise van wehkamp met het verzamelen en analyseren van data heeft ervoor gezorgd dat er in de afgelopen jaren al diverse innovatieve ontwikkelingen zijn doorgevoerd. In het personalisatietraject, waarbij zowel naar de website als diverse marketingkanalen wordt gekeken, spelen disciplines als Marketing Technology, Marketing Intelligence en diverse Business Units cruciale rollen.

Unieke samenwerking met toonaangevende vloggers

wehkamp.nl lanceerde eind 2014 een bijzondere samenwerking met zes toonaangevende Nederlandse vloggers. De samenwerking bestaat onder andere uit een videokanaal met een uitgebreide verzameling video’s waarbij consumenten maandelijks trends, oplossingen, inspiratie en achtergrondverhalen op het gebied van fashion, beauty en lifestyle kunnen bekijken. De video’s zijn een aanvulling op de video’s die door de redactie van wehkamp.nl worden geproduceerd.

Met dit initiatief zoekt wehkamp.nl aansluiting bij een groeiende groep consumenten die inspiratie haalt uit online video’s. Het videokanaal is te bereiken via YouTube, maar wordt begin 2015 volledig geïntegreerd met het online magazine van wehkamp.nl. Dankzij een unieke, langlopende samenwerking met populaire vloggers bouwt wehkamp.nl zo aan een vaste plek voor iedereen die geïnspireerd wil worden rondom fashion, beauty en lifestyle.